babykamer

Tips bij het behangen van de babykamer

babykamer inrichten

Als er een kind op komst is, is het zeer belangrijk dat de babykamer wordt ingericht. Je kan het nieuwboren familielid natuurlijk niet in de schuur laten vertoeven. Daarnaast is het voor veel mensen ook leuk om de babykamer in te richten. Zo kan je in materiaal uitdrukken dat je ontzettend blij bent met dat wat er gaat gebeuren! Maar dit betekent nog niet dat het allemaal zo makkelijk is. Het behangen van een babykamer is best moeilijk, want hoe weet je wat het kind wil als het nog niet eens is geboren?

Inspiratie

Dat weet je niet, en dus zal je ten rade moeten gaan bij je omgeving. Je kan aan anderen vragen wat zij leuk zouden vinden, en als zij kinderen hebben is het verstandig om het ook aan hun te vragen. Hoe jonger hoe beter. Uiteraard moet je wel in je achterhoofd houden dat jij uiteindelijk degene bent die moet beslissen. En jij weet waarschijnlijk beter wat je kind wil dan die anderen. Zorg dus altijd dat jij je eigen mening niet verwaarloost in dit proces.

Jongen of meisje

In de voorkeuren van je kind maakt het natuurlijk ook uit of het een jongen of een meisje wordt. Als het een jongen wordt kan je ervoor kiezen om blauw behang aan te brengen, maar misschien is dit wel een beetje saai. Wanneer je denkt de komende 10 jaar niet meer het geld op te kunnen brengen voor een nieuw behang is het verstandig om neutraal behang te kiezen. Dat wil zeggen, geen behang dat ontzettend kinderachtig is. Op een gegeven moment worden ze namelijk ouder en vinden ze het verschrikkelijk als de kamer er kinderachtig uit zien. Want ze voelen zich al gauw ouder dan ze zijn.

Tags