Raamstickers

Vier de geboorte van je kind met raamstickers

De geboorte van een kind is voor veel mensen een feestelijke gebeurtenis. Dit wordt dan ook vaak op allerlei manieren aan de wereld kenbaar gemaakt. Naaste familie, vrienden, buren en collega’s krijgen vaak een geboortekaartje. Hoewel veel mensen dat ouderwets vinden nu bijna iedereen e-mail en WhatsApp heeft, wordt voor dit soort gebeurtenissen toch vaak nog een echt kaartje gestuurd. Veel ouders versieren ook hun huis. Of familie, vrienden of buren doen dit. Hiervoor gebruiken ze onder andere ballonnen en slingers. Ook opblaasbare ooievaars zijn populair. De geboorte van je kind kun je ook kenbaar maken met raamstickers.

Verschillende soorten raamstickers

Als je bij Sticker.nl raamstickers bestelt, heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt een sticker laten maken van vinyl. Je kunt dan kiezen uit wit en transparant. Wit vinyl kan aan beide kanten bedrukt worden. Dat is voor een raam wel leuk, want dan zie je binnen en buiten dezelfde opdruk. Je kunt ook statisch vinyl nemen. Dit materiaal plakt niet met lijm aan de ondergrond, maar met statische lading.

Voor- en nadelen statisch vinyl

Statische stickers kun je gemakkelijk verwijderen dan vinylstickers. Ook heb je geen last van lijmresten. Voor een sticker die je maar tijdelijk wil opplakken is dat handig. Statisch vinyl heeft ook een nadeel. Je kunt niet beide kanten laten bedrukken zoals gewoon vinyl. Wel kun je de plakkant bedrukken. Daardoor kun je de sticker aan de binnenkant plakken, terwijl je de opdruk aan de buitenkant ziet. Omdat statisch vinyl niet geschikt is voor buiten, moet je deze optie kiezen als je een raamsticker van statisch vinyl wil hebben.

Zo plak je een raamsticker het beste

Heb je er voor gekozen om een raamsticker van statisch vinyl te laten maken? Dan is het opplakken niet zo moeilijk. Maak de ondergrond goed schoon en vetvrij. Meet uit waar de sticker moet komen. Plak de sticker met een stukje schilderstape vast en verwijder de backing. Duw de sticker met een spatel vast. Heb je geen spatel? Dan kun je ook een bankpas gebruiken.

Raamstickers plakken met water

Heb je gekozen voor een raamsticker van gewoon vinyl, dan kun je deze het beste plakken met water. Dit vereenvoudigt het plakken en je hebt minder last van luchtbellen. Doe een klein drupje afwasmiddel in het water en spuit dit mengsel met bijvoorbeeld een plantenspuit op het raam. Als je met water plakt, moet je er wel rekening mee houden dat het iets langer duurt voordat de sticker vast zit. Wil je meer weten over het plakken van stickers? Op de website van Sticker.nl vind je allerlei tips, een handleiding die je kunt downloaden en instructiefilmpjes.

Tags

,